Bel me nu!

Vul het onderstaande formulier in en wij bellen u direct terug!

&nbps;
Uw aanvraag is succesvol verzonden. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld!
 
Er is iets mis gegaan, probeer het opnieuw.
B2B telemarketing met:
Gegarandeerd 3 leads per dag
Hoog kennisniveau van onze agents
Ervaring in meerdere branches

Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord coördineert de inspanningen van gemeenten en hulpverleningsdiensten in de regio Noord-Holland Noord op het gebied van rampen- en incidentbestrijding. Samen Hulpvaardig, luidt het motto.  De samenwerking moet zorgen voor verkleining van de risico's op crises, een betere voorbereiding op incidenten en een vlotte en adequate aansturing van de hulpverlening bij een ramp. Om te testen of de crisisorganisatie goed is voorbereid op een ramp organiseert Veiligheidsregio Noord-Holland Noord met ingang van 2013 elk jaar een grote onverwachte oefening van de crisisorganisatie – de “systeemtest Keten”. Zo’n oefening is gebaseerd op een zeer groot, fictief incident. Een belangrijk onderdeel hiervan is het testen van de gemeenschappelijke meldkamer, waar de 112-meldingen binnenkomen. Want bij een echte ramp belt het publiek massaal naar 112.

Vraagstelling

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zocht een callcenter dat in staat was om in 1,5 uur tijd 180 fictieve 112-meldingen in te bellen naar de meldkamer. Dat vraagt voldoende belcapaciteit en telefonisten met acteertalent en improvisatievermogen. Belangrijker nog is dat tijdens het inbellen flexibel moet kunnen worden omgegaan met de planning; zo nodig moet tijdelijk minder gebeld worden of moeten meldingen komen te vervallen. Omdat de oefening geheim moest blijven kunnen de telefonisten op het callcenter pas kort vóór de oefening bijgepraat worden. Voor een callcenter is dit een ongebruikelijke opdracht en eigenlijk ook een soort systeemtest.

Oplossing

De Zakelijke Oplossing heeft naar volle tevredenheid deze ongebruikelijke taak uitgevoerd en daardoor de onverwachte oefening van de crisisorganisatie mede mogelijk gemaakt. Het proces in het callcenter liep goed, er was ruim voldoende belcapaciteit en het contact met oefenstaf en responscel liep goed. Achteraf werden direct de resultaten van het inbellen gerapporteerd, ook de reacties van de 112-centralisten. De Zakelijke Oplossing is zeker voor haar test geslaagd. Belangrijk voor het publiek is dat ondanks de enorme drukte op de meldkamer de centralisten daar verreweg de meeste fictieve 112-meldingen hebben kunnen aannemen en afhandelen.